Dupa ce timp de 2 luni sensorul de ABS mi-a tot facut figuri ( adica ba se aprindea ba se stangea ) pana la urma alaltaieri a murit de tot si a luat cu el si vitezometrul. Asa ca de 2 zile ma orientez doar dupa turometru ( in treapta a 3a la 2300 rotatii corespunde 60 kmh ).
Am dat jos rotile de pe fata si am masurat cu ohmetrul mufele ce ies din rulmenti . Pe dreapta era ok , arata 1,5 kiloohmi dar pe stanga ( unde e si citirea ptr vitezometru) sensorul era intrerupt , adica nu arata continuitate.
Am tras putin de fire , pareau in ordine , deci ramane circuitul intern.
Oare se poate repara sensorul fara sa schimb si rulmentul ?
Pot sa rulez asa cu masina fara sa stric ceva ? Bineinteles ca imi da niste socuri la ridicarea piciorului de pe acceleratie dar daca calc putin ambreiajul nu se mai simte .
Am dat jos rotile de pe fata si am masurat cu ohmetrul mufele ce ies din rulmenti . Pe dreapta era ok , arata 1,5 kiloohmi dar pe stanga ( unde e si citirea ptr vitezometru) sensorul era intrerupt , adica nu arata continuitate.
Am tras putin de fire , pareau in ordine , deci ramane circuitul intern.
Oare se poate repara sensorul fara sa schimb si rulmentul ?
Pot sa rulez asa cu masina fara sa stric ceva ? Bineinteles ca imi da niste socuri la ridicarea piciorului de pe acceleratie dar daca calc putin ambreiajul nu se mai simte .