OpelArges
Tester lichid de frana - Pagina 2 Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

OpelArges
Tester lichid de frana - Pagina 2 Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.
OpelArges
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Vacanța Esoterică
Help5S LooK

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 2 din 2]


1Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Tester lichid de frana Mar Mar 23, 2010 12:20 am

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Rezumarea primului mesaj :

Salutare,
in sfarsit am reusit sa concretizez si acest proiect,incepand de astazi avem tester pentru lichidul de frana si vom sti sigur daca acesta trebuie schimbat sau nu.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Imersati sonda in lichidul de frana, acesta trebuie sa fie asezata la cel putin 10 mm deasupra fundului rezervorului pompei de frana.

LED-urile se vor aprinde, astfel :

LED-ul verde : concentratia apei in lichidul de frana este sub 1.5%, lichidul de frana este OK..

LED-ul galben : concentratia apei in lichidul de frana este intre 1.5 si 3 %, in urmatoarele sase luni se recomanda inlocuirea lichidului de frana.

LED-ul rosu : concentratia de apa in lichidul de frana este peste 3%, inlocuiti lichidul de frana imediat.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

26Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Mar Apr 27, 2010 8:25 am

neouber


Membru inactiv
Membru inactiv
STau si eu la coada..probabilla inatlnirea regionala, am sa te rog sa ma ajuti in testarea lichidului si la buburuzul meu.
Salutari si felicitari atat pentru chestia asta cat si pentru ca ai reusit s apui pe picioare intreaga comunitate Arges.

Sus

27Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Mar Apr 27, 2010 10:27 am

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Multumesc frumos,in mod sigur vei beneficia de test la regionala. Smile

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

28Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Joi Oct 07, 2010 8:11 am

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Pentru a preveni evenimentele nedorite in trafic, lichidul de frana trebuie inlocuit in mod regulat, la termenele prescrise de producator. Lichidul sistemelor hidraulice de franare este de tip sintetic si nu un ulei mineral. Ceea ce trebuie stiut despre lichidele de franare este ca acestea sunt fluide hidraulice care indreapta presiunea directa a franarii catre cilindri din sistemul de franare al autovehiculelor.



Un lichid de frana eficient trebuie sa fie rezistent la frig, caldura, imbatranire, oxidare. De asemenea, nu trebuie sa fie coroziv si, cel mai important aspect, trebuie sa fie compatibil cu toate materialele de etansare. Pentru franele cu disc care au incarcaturi termice foarte mari, lichidul de franare trebuie sa aibe un punct de fierbere foarte ridicat pentru a asigura o operare fara rateuri. Se stie ca la coborarile prelungite de la munte, te poti trezi fara frane daca lichidul este imbatranit. Acest efect este o urmare a faptului ca lichidul de frana este higroscopic, adica absoarbe umiditatea din aer.


Continutul de apa produce diminuarea progresiva a punctului de fierbere, adica a temperaturii cand lichidul se transforma in vapori, nemaifiind in gradul de a transmite la sistemul de franare forta exercitata de sofer pe pedala. Atunci cand lichidul este nou, punctual de fierbere nu se atinge nici in utilizarea cea mai intensa, dar, odata cu trecerea timpului, acesta poate cobori la valori care pot reprezenta o problema grava. Astfel, atunci cand inlocuiti un lichid de frana imbatranit trebuie sa va luati o marja de siguranta suficienta intre temperatura critica a lichidului de franare si temperatura maxima a acestuia, care poate aparea la incarcaturi mari .Este bine de stiut ca intervalul de aplicare a unui lichid de franare se extinde intre - 45 si + 300 grade Celsius.

Clasificarea lichidelor de frana a fost elaborata de catre SAE (Society of Automotive Engineers) .De asemenea, mai exista doua norme adiacente recunoscute international FMVSS (Federal Vehicle Safety Standard) si ISO( International Standardization Organization).


O alta consecinta a umiditatii este corodarea diverselor componente metalice ale sistemului si chiar afectarea garniturilor de etansare. In urma acestui proces pot aparea pierderi de lichid de frana, iar atunci cand nivelul scade sub limita minima, poate patrunde aer in instalatie cu efectul reducerii drastice a eficientei franarii. Astfel, devine indispensabila inlocuirea periodica a lichidului de frana. Constructorii recomanda intervale de schimbare a lichidului de frana intre 1 si 3 ani.



Pentru inlocuirea sau completare trebuie sa respectati prescrierile constructorului autoturismului “DOT3” sau “DOT4”, indicative care reprezinta respectarea normelor fixate de Departament of Transportation. DOT 3 are un punct de de fierbere minim de 205 grade Celsius, cand este nou, si 140 grade Celsius cand este imbatranit. Pentru lichidul DOT 4 valorile sunt de 230, respectiv 155 cand lichidul este degradat.


Mare atentie in situatia in care doriti completarea cu lichid de frana deoarece o diminuare lenta este normala din cauza uzarii placutelor, insa una repetata este simptomul caracteristic al unei pierderi care trebuie eliminata cat mai repede posibil.


Sfaturi practice :
-apelati la un service autorizat pentru inlocuirea periodica a lichidului de frana;
-daca doriti sa schimbati lichidul singuri, este indicat sa o faceti cu echipament adecvat si in prezenta unui specialist;
-cand alegeti un lichid de frana trebuie sa luati in calcul urmatoarele caracteristici : compatibilitatea cu componentele de metal sau plastic ale sistemului de franare, comportament adecvat vascozitate-temperatura, tendinta scazuta de formare a bulelor de abur, bune proprieteti anticoroziune si rezistenta la imbatranire, lubrifiere buna in conditii extreme si compresibilitate scazuta;
-trebuie sa aveti in vedere ca lichidul de frana este hygroscopic si astfel se micsoreaza punctul de fierbere/evaporare;
-punctul de fierbere/evaporare la umed se situeaza la un continut de apa de 3%.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

29Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Mier Ian 12, 2011 12:36 pm

claudiu220405

claudiu220405
Junior
Junior
Se poate procura de undeva acest tester?

Sus

30Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Dum Ian 23, 2011 8:22 pm

ebz

ebz
Moderator
Moderator
Bun am aflat care e problema cu lichidul. Eu nu vreau sa aflu cum e pt ca stiu ca din prima va fi rosu..Intrebarea mea e alta, cum facem sa schimbam lichidul fara manopera?
Sunt 2 metode de a schimba lichidul :
1 - cu ajutorul unui aparat special, nu stiu cum se numeste, cu ceva vacumare.
2 - sau prin metoda traditionala, care desi va pare empirica, dar eu unul cred mai mult in ea si va pot contrazice si va pot aduce argumente ca e mai buna cea care o prefer eu.
As fi vrut sa va spun sau sa fac un tutorial de schimbare a lichidului de frana traditional, dar nu am foto si nu as vrea sa se supere iar LION si KSPER pe mine...asa ca pana cand fac rost de foto, ramane secret...Am glumit, daca vreti va spun tot ce stiu si va ajut cu placere.
Cu stima si respect , Claudiu.

Sus

31Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Dum Ian 23, 2011 8:25 pm

supervizor

supervizor
Moderator
Moderator
Haios asteptam sa faci rost de poze ,dar sa stii ca si altii au crezut ca tine si au fost surprinsi sa fie verde testul.

http://www.opelarges.com/
Sus

32Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Lun Ian 24, 2011 3:56 pm

ebz

ebz
Moderator
Moderator
Stefan , oricum iti spune masina cand trebuie schimbat lichidul...ori nu mai face serviciu sistemul de franare, ori se rupe vreo garnitura, ori ceva se intampla si trebuie schimbat..totul e inevitabil. Eu la nicio masina nu am schimbat lichidul si am avut vreo 7 pana acum ( chiar si camion).
La fel e si cu lichidul de racire ...se completeaza dupa verificare.
Cu stima si respect, Claudiu.

Sus

33Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Lun Ian 24, 2011 11:57 pm

supervizor

supervizor
Moderator
Moderator
Intretinerea este mama prevenirii. Wink

http://www.opelarges.com/
Sus

34Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Mar Ian 25, 2011 2:44 pm

ebz

ebz
Moderator
Moderator
As vrea sa te contrazic, Stefan, mama prevenirii este cunoasterea si mama tuturor este atunci cand poti devenii una cu masina sa o simti si sa stii atunci cand o doare si unde...Eu , cand dau printr-o groapa , ma doare pe mine...Cam asta e prevenirea.
Cu stima Claudiu.

Sus

35Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Lun Mai 23, 2011 9:20 pm

Cristica

Cristica
Membru nou
Membru nou
Va salut, In Timisoara la service-ul dealer-ului Opel, inlocuirea lichidului de frana costa 110RON, pret in care intra si verificarea franelor pe stand de probe a franarii.

Sus

36Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Mar Sept 20, 2011 8:41 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
La urmatoarea intalnire capotele sus si gata pregatiti de a face testul lichidului de frana,vine iarna si trebuie sa avem frane.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

37Tester lichid de frana - Pagina 2 Empty Re: Tester lichid de frana Mar Sept 20, 2011 9:27 pm

ebz

ebz
Moderator
Moderator
Vom astepta cu nerabdare acest test.
Cu stima, Claudiu.

Sus

Continut sponsorizat


Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum