OpelArges
Sa vorbim despre sanatate Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

OpelArges
Sa vorbim despre sanatate Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.
OpelArges
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Vacanța Esoterică
Help5S LooK

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Sa vorbim despre sanatate Empty Sa vorbim despre sanatate Mar Ian 12, 2010 1:38 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Orele de refacere a organelor

Trãim cu totii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetã:
secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiratia, bãtãile inimii... Viata e formatã dintr-o întreagã gamã de cicluri care creeazã o adevarata simfonie. Adãugãm în fiecare zi cîte o cãrãmidã la zidul vietii noastre. Dacã reusim sã mentinem un ritm corect în interiorul, dar si în afara noastrã, “concertul” pe care-l sustinem aici, pe Pãmînt, va fi unul lung si melodios. Ca sã reusim asta, trebuie sã stim cum.

Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”, fac o descriere amãnuntitã a ritmului functiilor organelor noastre interne.

Autorii afirmã cã fiecare dintre organele corpului are o activitate maxima timp de 2 ore pe zi, dupã cum urmeazã:

vezica biliarã (23:00-1:00)
ficatul (1:00-3:00)
plãmînii (3:00-5:00)
intestinul gros (5:00-7:00)
stomacul (7:00-9:00)
splina si pancreasul (9:00-11:00)
inima (11:00-13:00)
intestinul subtire (13:00-15:00)
vezica urinarã (15:00-17:00)
rinichii (17:00-19:00)
circulatia sangvinã (19:00-21:00), iar o acumulare generalã de energie se face între orele 21:00 si 23:00.

Haideti sã încercãm sã analizãm, din acest punct de vedere al autorilor, o zi din viata noastrã!

Stomacul, splina, pancreasul

E foarte important cum ne trezim dimineata. Dacã am încerca sã observãm cum se trezesc animalele dimineata, am constata cã ele mai întîi se întind, începînd fãrã grabã noua zi. Sã luãm exemplu de la animale si sã încercãm sã ne trezim dimineata linistiti, acordîndu-ne cîteva clipe de relaxare înainte de orice activitate zilnicã. Multi se trezesc dimineata cu “sufletul la gurã”, cu teama cã nu au timp de a rezolva ceea ce si-au propus. Ar fi bine sã ne trezim putin mai devreme decît o facem de obicei pt a simti linistea dinaintea zilei care abia începe.
Între orele 7:00 si 9:00, functiile stoma­cului sînt la valoare max, deci trebuie sã luãm micul dejun farã grabã. Ar trebui sã tinem cont si de calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consumãm la aceastã masã.

În intervalul orar 9:00-11:00 lucreazã intens splina si pancreasul, sto­macul odihnindu-se. În acest interval e recomandat sã nu consumãm alimente greu digerabile. Pancreasul e cel care controleazã nivelul glicemiei. E de preferat sã nu consumãm prea multe dulciuri pt a nu forta functia pancreasului.. Splina, “cimitirul trombocitelor”, dacã nu functioneazã corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sînge.

Inima, intestinul subtire

Între orele 11:00 si 13:00, activitatea inimii e la capacitate max. În aceastã perioadã nu se recomandã mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesarã activitãtii intense a inimii.

Intestinul subtire are o activitate intensã între orele 13:00 si 15:00.
Autorii afirmã cã nu de multe ori s-a observat cã un angajat cu norma redusã de muncã realizeazã la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma întreagã. De ce? Din cauza randamentului scãzut al organismului dupã orele 13, mai ales dupã un prînz copios. Activitatea intestinului subtire, cu rol imp. în procesul de digestie, e ghidatã de sistemul nervos vegetativ, a­ceasta putând fi blocatã sau dereglatã de stres sau nervozitate.

Din acest motiv se re­comandã ca masa de prînz sã fie luatã în liniste.
Între orele 15:00 si 17:00 e perioada în care functioneazã la maximum vezica urinarã. Vezica urinarã are un rol imp în dezintoxicarea organismului, alãturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim dacã sînt bãute pînã la ora 19:00, deoarece între orele 17:00 si 19:00 rinichii functioneazã intens. Dacã în acest interval orar, puteti beneficia, alãturi de un ceai diuretic, si de un masaj de relaxare, se produce o dezintoxicare mai eficientã a corpului.

Dupã ora 19:00 e bine sã nu se consume o cantitate prea mare de lichide, înainte de somnul de noapte.

Circulatia sangvinã are o activitate intensã între orele 19:00 si 21:00.
Autorii spun cã dacã multi pãrinti au zilnic o pro­blemã cu adormitul copiilor înainte de ora 19:00, dupã aceastã orã, trimisul la culcare devine deseori “o bãtãlie crâncenã”, care de obicei e cîâtigatã de cãtre copii.
Acest lucru nu se întîmplã fãrã motiv: între orele 19:00 si 21:00 circulatia sangvinã functioneazã cel mai bine. În aceastã perioadã, corpul si spiritul se gîndesc la cu totul altceva decît la dormit.

De la ora 21:00 pînã la ora 23:00 se realizeazã o acumulare intensã de energie în corp. Aceste 2 ore ale recuperãrii energiei se numesc la chinezi, dupã un meridian al corpului, “triplul încãlzitor”. Cei care sînt în aceastã perioadã sensibili la frig, cei care nu pot dormi decît într-o camerã încãlzitã nu ar trebui sã ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesitã atentie. Pt multi dintre noi, cele 2 ore sunt pline de vitalitate. Acest lucru e mai usor vizibil la tineri, care în aceastã perioadã se gîndesc sã meargã la distractii si nu la somn. Multora dintre noi ni s-a imprimat ideea, ani de-a rîndul, cã seara trebuie sã ne culcãm devreme, corpul refãcîndu-se prin somn pînã la miezul noptii. Poate cã aceste vorbe sînt de fapt interpretarea gresitã a ideii cã noi acumulãm intens energie între cele 2 ore.

Vezica biliarã si ficatul

Între orele 23:00 si 1:00 se realizeazã intens functiile vezicii biliare.
Aceasta, care contribuie cu secretiile ei la digestie, e un organ care, prin disfunctia lui, dã mari probleme întregului organism. Cei care se trezesc des noaptea în aceastã perioadã trebuie sã-si punã cumva problema unei functionãri gresite a bilei sau a ficatului. Stresul si mîncarea consistentã cu prãjeli si grãsimi seara împiedicã o functionare corectã a bilei. Compresele umede si calde aplicate pe zona ficatului sînt benefice în acest interval orar. Ceaiul fierbinte, bãut cu înghitituri mici, mai ales cel de pelin, bãut cu 20 de minute înainte de masã, ajutã la activarea functiei bilei. Sucul de ridichi ajutã de asemenea. E de mare importantã descongestiona­rea intestinului gros care, dacã nu se reali­zeazã în mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. În acest interval orar ar trebui evitate, pe cît posibil, bãuturile si alimentele reci. Dacã sînt probleme în fun­c­tionarea bilei sau a ficatului, munca des­fã­suratã în perioada noptii e foarte noci­vã, deoarece nu se pot reface cele 2 organe. Mai avem încã 6 ore din noapte pt a încheia ciclul de functionare al organelor interne pe parcursul unei zile.
Astfel, între orele 1:00 si 3:00 functioneazã intens ficatul. Acesta, dacã are o structurã deterioratã, se poate reface în anumite conditii, importantã fiind odihna prin somn alãturi de o bunã încãlzire a corpului.
Functia ficatului suferã din cauza toxicitãtii mãrite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cît si a stresului. De retinut e cã alcoolul si nicotina au un efect mult mai dãunãtor între orele 1:00 si 5:00 dimineata.
Între orele 3:00 si 5:00 dimineata e rîndul plãmînilor sã functioneze intens. Multi fumãtori au un acces de tuse dimineata pt cã plãmînii au lucrat toatã noaptea si acum dau afarã substantele care nu trebuie sã fie în interiorul lor.
Între orele 5:00 si 7:00 dimineata, intestinul gros are o functie maximã.
Hrana stã în intestinul subtire circa 2 ore, iar în cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indicã probleme de digestie în in­testinul subtire, iar constipatiile pun în evi­dentã o crestere a toxicitãtii organismului.

Alungati bãtrînetea!

Cu aceastã ocazie, prin scurta cãlãtorie în intervalele orare ale unei zile am încercat sã vã prezint, cu ajutorul celor 2 autori, cîteva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoasterea acestor ritmuri ne face sã avem încredere în instinctele noastre, actionînd corect pentru a ajuta functiile organismului. E f. important sã nu simtim cã îmbãtrînim o datã cu vîrsta, cãci starea bunã a intelectului, puterea de a munci, de a iubi scad considerabil îmbãtrînirea.

Sã ne ascultãm ceasul interior si sã încercãm sã ne adaptãm ritmului sãu, strivind prejudecãtile. Existã personalitãti care au trãit, creând la vîrsta de 80 de ani%



Ultima editare efectuata de catre SUPERVIZOR in Vin Apr 23, 2010 3:18 pm, editata de 1 ori

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

2Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Lun Ian 18, 2010 8:21 pm

Raducu

Raducu
Senior TOP
Senior TOP
Din punct de vedere medical (fiind in domeniu) putem alunga efectele batranetii cu Gerovital tablete sau injectabil dar numai dupa 50 ani sau pentru a preveni batranetea si in special cancerul sau infarturile miocardice se poate administra Coenzima Q10 sub forma de tablete sau Omega 3 si se poate lua numai dupa ce sa trecut de 30 de ani.
Cu respect. Wink

http://supervizor.wordpress.com/
Sus

3Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Lun Ian 18, 2010 8:48 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Ehe, se vede ca stii cate ceva,de doar esti in domeniu Very Happy

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

4Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mar Ian 19, 2010 12:15 am

ksper

ksper
Senior TOP +
Senior TOP +
Cine este in domeniul medical,intr-adevar ne pot aduce ceva argumente.

https://www.youtube.com/user/kspermonikk/videos
Sus

5Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mar Ian 19, 2010 4:08 pm

nicoleta_ingeras27

nicoleta_ingeras27
Senior TOP
Senior TOP
Din punct de vedere medical(fiind in domeniu) putem alunga efectele imbatriniri cu vit E, Coenzima Q10,vit C,Seleniu,fructe,legumesi un mod de viata sanatos fara abuzurii(alcool,fumat,drouri),se pot lua la orice virsta.
Cu respect. Wink

Sus

6Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mar Ian 19, 2010 5:41 pm

Raducu

Raducu
Senior TOP
Senior TOP
Te contrazic doar in privinta Coenzimei Q10 care trebuie administrata doar dupa ce treci de varsta de 30 ani.
Cu respect.

http://supervizor.wordpress.com/
Sus

7Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mar Ian 19, 2010 6:03 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
De ce numai dupa 30 de ani,asteptam si argumentele.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

8Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mar Ian 19, 2010 8:44 pm

Raducu

Raducu
Senior TOP
Senior TOP
Pe intelesul tuturor :pana la varsta de 30 de ani aproximativ totul din organism se reface si nu este nevoie de nici un supliment care sa mentina celulele sanatoase dupa varsta de 30 ani totul incepe sa moara incet, incet si atunci este indicat sa luam Coenzima Q10 sau Omega 3 (sa nu se inteleaga ca spun in scop publicitar) pentru a preveni imbatranirea celulelor si implicit moartea acestora care ulterior pot duce cum spuneam mai sus la infarturi, cancere etc.(bine cui permite buzunarul un flacon cu 30 comprimate costa in jur de 70Ron).
Cu respect Wink

http://supervizor.wordpress.com/
Sus

9Sa vorbim despre sanatate Empty Coenzima Q10 Mar Ian 19, 2010 9:06 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Coenzima Q10 este o substanta naturala, produsa in organism. In plus fata de termenul coenzima Q10 veti putea auzi si despre ubichinol-10, ubichinona sau vitamina Q. Indiferent de aceste nume, Q10 este unul dintre antioxidantii relativ nou descoperiti cu o actiune uimitoare in corectarea deficientelor care apar odata cu varsta, in special cele de inima, sistem imunitar, creier si rezistenta la bolile cornice.

Coenzima Q10 este prezenta in fiecare celula a organismului, dar in special in cele cu activitate foarte intensa precum: ficatul, inima sau creierul. Izolarea coenzimei Q10 s-a facut din inima de Atentie ! incalci regulamentul in anul 1957, de catre Frederick Crane de la Enzyme Research Center, din cadrul Universitatii Wisconsin, Statele Unite ale Americii. Coenzima Q10 poate fi regasita si in anumite alimente (in special in fructele de mare) insa cel mai indemana este sa luam suplimente alimentare din magazine de produse naturiste. Inca nu este cunoscut care este exact cantitatea optima insa este clar ca este nevoie de suplimente pentru ca organismul nu produce suficient.

Producerea de catre organism a coenzimei Q10 incepe sa scada dupa varsta de 30 de ani iar dupa varsta mijlocie carentele de coenzima Q10 sunt deja unele serioase. La varsta de 24-28 ani, organismul atinge productia proprie maxima de Q10. Pentru a se pastra cantitatea necesara de Q10 in organism este necesara utilizarea suplimentelor alimentare care in plus fata de sporirea nivelului de Q10 din sange, stimuleaza productia proprie de Q10 a organismului.

Coenzima Q10 este un antioxidant similar vitaminei E care lupta impotriva imbatranirii, protejeaza moleculele de grasime impotriva oxidarii sau a alterarii lor de radicalii liberi, cei care deterioreaza celulele conducand la aparitia bolilor diverse. Anumiti cercetatori afirma ca proprietatea cea mai importanta a acestui antioxidant se dovedeste la nivelul mitocondriilor unde este ars oxigenul pentru a furniza celulelor energia necesara intretinerii vietii. Aceasta coenzima este concentrate in celulele din muschiul inimii care are nevoie de multa energie pentru a pompa sangele de aproximativ 100 000 de ori pe zi. Absenta coenzimei Q10 conduce la slabirea inimii. Bolile cardiovasculare sunt in mare masura cauzate de absenta coenzimei Q10 si prin urmare tratamentul pentru o inima slabita trebuie sa include si aceasta coenzima.

Beneficii aduse de coenzima Q10 (CoQ10):

* Protejeaza arterele. Coenzima Q10 este foarte eficienta si in a opri oxidarea implacabila a colesterolului din sange care reprezinta primul pas in distrugerea arterelor si aparitia atacurilor de cord si accidentelor cerebrale.
* Combate bolile cardiovasculare. Insuficienta cardiaca (cardiomiopatie – slabirea muschiului inimii) este o boala destul de des intalnita dupa o anumita varsta. Inima isi mareste volumul si devine prea slaba pentru a mai pompa suficient sange, fapt care poate conduce la boli cardiace. La anumire teste conduse de dr. Karl Folkers, directorul Institutului de Cercetari Biomedicale al Universitatii din Austin a statului Texas s-a constatat ca trei sferturi dintre pacientii suferind de cardiomiopatie au evoluat pozitiv dupa administrarea coenzimei Q10.

Coenzima Q10 a fost testata si in Italia in mai multe centre de cercetare pe 2500 de pacienti. 80% dintre cei cu insuficienta cardiaca, cu o varsta medie de 69 de ani, au prezentat o ameliorare a bolii dupa ce au luat zilnic 100 mg de coenzima Q-10 impreuna cu terapia standard.
* Reduce tensiunea arteriala. O cantitate medie de 225 mg de coenzima Q10 poate reduce tensiunea arteriala cu pana la 85%, arata studiile in domeniu.
* Imbunatateste semnificativ functionarea sistemului imunitar. Imunoglobulina G (IgG), principalul anticorp din sange a crescut semnificativ in cazul pacientilor care au luat cate 60 mg de coenzima zilnic. Cresterea a avut loc de obicei la doua-trei luni de la inceperea tratamentului.
* Stimuleaza metabolismul organismului si favorizeaza slabirea ponderala
* influenteaza pozitiv fertilitatea masculine

Coenzima Q10 este foarte eficienta si in tratamentele dermatologice. Veti regasi produse, crème de fata sau corp care contin coenzima Q10.

Recomandari si Contraindicatii

Doza standard de zi cu zi de coenzima Q10 este de 20 mg zilnic. Cei care prezinta simptomele unei boli cronice au nevoie de cantitati mai mari, intre 50 mg si 150 mg. Anumite studii arata ca este mai optima administrarea unor cantitati mari intre 100 si 200 mg odata in loc de a diviza cantitatea in mai multe doze mai mici. Nu inlocuiti medicatia curenta cu coenzima Q10 decat dupa ce v-ati consultat cu medicul dvs.!

Este recomandat sa luati coenzima Q10 sub forma de capsula uleioasa sau impreuna cu ceva mai gras precum uleiul de masline sau uleiul de catina. Si tabeletele de mestecat sunt bune. Nu sunt recomandate tabletele simple care se inghit cu apa caci pot trece prin organism fara a aduce vreun beneficiu. Q10 nu are efecte secundare si este considerata a fi una dintre cele mai sigure substante testate vreodata. Nu este toxica nici macar in cantitati foarte mari. Foarte rar a fost asociata cu o trecatoare senzatie de greata.
Va recomandam o dieta bogata in alimente care contin coenzima Q10

Cele mai importante surse de coenzima Q10 sunt in special pestele gras (mai ales macroul si sardinele), carnea de vita, organele precum inima, ficatul si rinichii, ouale, uleiul de soia si arahidele. Din pacate, prin gatire si transformare termica, acest antioxidant este inactivat.

Sinonime intalnite pentru coenzima Q10: Andelir®️, CoenzimaQ, Co-enzima Q10, Coenzima Q (50), CoQ, CoQ10, CoQ(50), Co-Q10, CoQ-10, 2,3 dimethoxi-5 metil-6-decaprenil benzoquinona, Heartcin®️, idebenona (sintetic analog), Kaneka Q10TM, mitoquinona, Neuquinona®️, Q10, Q-Gel®️, SoluTM Q10, Taidecanone®️, ubidecarenone, ubiquinona, ubiquinona-10, ubiquinona-Q10, Udekinon®️, vitamina q10

Stiati ca….
… puteti stimula biosinteza coenzimei Q10 daca luati seleniu. Acest oligoelement lupta impotriva cancerului si protejeaza inima. Pentru a produce coenzima Q10 organismul are nevoie si de vitaminele B6, B12, B2, niacina si acid folic.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

10Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mier Ian 20, 2010 2:41 pm

nicoleta_ingeras27

nicoleta_ingeras27
Senior TOP
Senior TOP
Asa e dar Coenzima Q10 se poate lua preventiv de la 18 ani pentru anumite afectiunii:angina pectorala,aparat cardiovascular,afectiuni cardiace,mai este si Coenzima Q10 Plus,Standard si Sublingual,care se pot lua.

Raducu are dreptate Coenzima Q10,Standard,Plus si Sublingual se ia dupa virsta de 30 ani nu inainte,doar in cazurile in care exista afectiuni cardiace,cardiovasculare si angina pectorala se poate lua preventiv Coenzima Q10 simpla de la 18 ani.
De ce numai dupa 30ani pentru ca de atunci incepe imbatrinirea organismului si sint riscurile mai crescute pentru a face ,cancer,infarturile miocardice,acidentele vasculare cerebrale si alte afectiuni


Nu s-a sters nici un post poate ca ar fi bine sa va aruncati un ochi si peste REGULAMENT si apoi puteti veni cu argumente,pana atunci am facut munca care ar fi trebuit sa o faceti dumneavoastra scumpa doamna nicoleta_ingeras27 am unit doua posturi ale dumneavoastra consecutive



Ultima editare efectuata de catre SUPERVIZOR in Mier Ian 20, 2010 8:07 pm, editata de 2 ori (Motiv : WARN 1,citeste regulamentul,unit cele doua posturi consecutive)

Sus

11Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mier Ian 20, 2010 8:46 pm

nicoleta_ingeras27

nicoleta_ingeras27
Senior TOP
Senior TOP
Si al 3 post unde a disparut?

Se pare ca nu vreti sa intelegeti ca al treilea post nu-si avea rostul pentru ca si in acela intrebati unde a disparut,iar eu v-am raspuns mai sus ce si cum,pentru ca in continuare nu respectati regulamentul veti primi suspendare timp de trei zile.



Ultima editare efectuata de catre SUPERVIZOR in Mier Ian 20, 2010 9:19 pm, editata de 1 ori (Motiv : BAN 3 zile pentru postare tripla)

Sus

12Sa vorbim despre sanatate Empty Timpul corect pentru a bea apa Joi Ian 21, 2010 4:35 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.

Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa. Ajuta digestia.
Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

13Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Joi Ian 21, 2010 11:16 pm

Raducu

Raducu
Senior TOP
Senior TOP
Stiati ca in cazul unei migrene (dureri de cap foarte puternice) daca se bea doua cani cu apa (plata ,minerala) dispare fara a va administra Algocalmin sau Paracetamol.

http://supervizor.wordpress.com/
Sus

14Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mar Apr 20, 2010 3:16 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei
exploatări. De ce ?


Sarea lor era fără iod ! Fără iod in alimentaţie e jale!


“Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai
actual ca niciodată ! Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ ! Dar
l-au modificat !


… Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii ! « Ăsta »
avertisment medical! Nu Petre Ispirescu!


Să luăm cuvânt cu cuvânt ! Exces, sare, zahăr…


Ce înseamnă exces ? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa
corporală ?


Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e
o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar
2, 4 sau 6 g de sare pe zi…


Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi
cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, Cel de la munte va
solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !


Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi ? Că nu suntem
la fel ! Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul
nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său !


Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină ! Şi diferă şi RH*-ul -purtătorul
de oxigen din sange ! Unii au predominant Cuprul*(-) alţii –cei mai multi-
Fierul (+) !
Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează
pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza
transferului informaţional către creier !!! Hmm ! Intuiţia îmi spune că
ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă şi înapoi…acasă, la
televizor…unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr
şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!
Dar excesul de alcool tutun şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da! Dar
aduce profituri imense, accize şi taxe! La nivel mondial! Şi e bine să ai
multe legume în sistem ! Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi !


Amintiti-va ! : Ce face medicul prima data in spital ? Schimbă regimul
alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca
să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul pentru că
altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate! Ar
declanşa alergii!


Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii !
Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei
! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala ! Glucoza
participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)* !!! Adică
a evoluţiei dvs.!


Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin
din zaharurile naturale ! Şi evoluţia dv. Genetică !


Grăsimile ?! Să vedem ce spun studiile! Colesterolul ajută la formarea
membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în
ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de
către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu
ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului
violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o
slabă funcţionare a sistemului imunitar.


În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol
pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge,
era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497).
Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le
coboare la 200 ! Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi », şi 4,3
de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc ! …


…Între « ştiinţa » unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a
ales Intuiţia ! Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte ! Cum aţi vrea
sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii? Şi cu
cojocul de 40 de kilograme?

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

15Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mar Sept 07, 2010 4:55 pm

nicoleta_ingeras27

nicoleta_ingeras27
Senior TOP
Senior TOP
Fumatul pasiv:

Consta in inhalarea fumului de tigara a celor din jur,fumul de tigara al fumatorilor viciaza mediul inconjurator,doar 15% din fumul de tigara este inhalat de cel care fumeaza,restul de 85% il poti inhala chiar tu.
Fumul de tigara contine particule fine si gaze,peste 4000 de substante chimic;multe dintre ele sint daunatoare sanatatii,cel putin 60 dintre ele sint cunoscute ca putind cauza cancer.

Stiai ca expunerea la fumul de mina a doua :

Creste riscul de deces prin boli cardiace cu 30%.
Creste riscul de cancer pulmonar si provoaca circa 40.000 de decese\an in SUA
Agraveaza astmul alergic si alergiile respiratorii.

Efecte ale fumatului pasiv:

-Iritati ale nasului,gitului si pieptului.
-Dificultati in respiratie.
-Tuse(raceli).
-Stranut
-Iritatia ochilor(ochi rosii si lacrimare)
-Rinoree
-Dureri de cap,ameteli
-Greata
-Tulburari de concentrare
Daca ai afectiuni cronice cum ar fi:astm bronsic,bronsita cronica sau alergie,fumul pasiv iti poate inrautatii evolutia bolii,medici spun ca fumatul pasiv poate determina imbolnaviri grave uneori chiar fatale,sute de nefumatori mor anual de cancer de plamini determinat de fumatul pasiv.Riscul cancerului la plamini este de 50-100 de ori mai mare decit riscul cancerului de plamini prin expunere la noxe,fumatul pasiv poate fi legat si de aparitia bolilor de inima si a deceselor din cauza infarctului miocardic.

Efectul fumatului pasiv asupra copiilor

Sugarii si copii care nu pot evita fumul de tigara acolo unde ei traiesc si se joaca sint expusi la diferite riscuri prin afectiuni respiratorii,copii cu unul dintre parinti fumatori sint mai predispusi la otite,decit copii nefumatorilor,mai multe tigarete fumate acasa creste riscul asupra copilului.

Riscul de a avea un copil cu greutate mai mica la nastere creste di cauza fumatului pasiv.

Femeile care in mod constant au fost expuse la fumul de tigara in timpul sarcinii sint predispuse sa aiba copii cu greutate mai mica la nastere,nasterea prematura e un motiv de a avea un inceput mai greu in viata.
In Rominia mor anual de cancer peste 40.000 de persoane.

Sus

16Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Vin Mai 06, 2011 7:09 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Cercetătorii vorbesc despre „Şapte păcate” care pot dăuna sănătăţii, scrie
dailymail.co.uk<http://www.dailymail.co.uk/>:

* Duşul zilnic

Preocuparea modernă legată de igiena personală poate fi în detrimentul
pielii noastre, spune Nick Lowe, medic dermatolog la clinica Cranley din
Londra.
„Majoritatea oamenilor se spală mult prea mult. Folosirea apei fierbinţi
combinată cu săpunuri abrazive poate distruge uleiurile pielii, provocând
uscarea, crăparea şi chiar infectarea acesteia. Pentru mulţi dintre noi
duşul zilnic nu este necesar. Dacă totuşi acest gând vă înspăimântă,
încercaţi măcar să folosiţi apă mai rece”, spune medicul.

* Opt ore de somn pe noapte

„Noţiunea de a dormi opt ore în fiecare noapte este o convenţie modernă
care te va face să te simţi şi mai obosit”, spune profesorul Jim Horne,
cercetător la Universitatea de Cercetare a Somnului din Loughborough.
„Omul a evoluat în aşa fel încât poate avea un stil de somn fragmentat.
Somnul de 15 minute în timpul zilei poate fi echivalentul unei ore de somn
pe timpul NUţii”, spune Jim Horne.

* Clătirea gurii după spălarea dinţilor

„Clătirea curăţă învelişul protector lăsat de pasta de dinţi, iar absenţa
acesei operaţiuni ar adăuga câteva ore de protecţie dinţilor”, spune
medicul dentist Phil Stemmer.
„Eu încerc să nu beau lichide cel puţin o jumătate de oră după ce îmi spăl
dinţii. Este o senzaţie ciudată la început, însă te vei obişnui repede.
Nici măcar nu ud periuţa de dinţi înainte de a mă spăla, deoarece acest
lucru poate diminua efectul pastei de dinţi”, spune Phil Stemmer.
Medicul dentist afirmă, de asemenea, că spălatul dinţilor imediat după masă
nu este recomandat.
„Aşteptaţi cel puţin o jumătate de oră înainte de a vă spăla, deoarece
acizii şi zahărul din alimente slăbesc temporar smalţul dinţilor. Dacă vă
spălaţi pe dinţi prea repede după masă, de fapt periaţi smalţul înainte ca
acesta să se întărească din nou”.

* Statul pe toaletă

Un studiu recent publicat de oamenii de ştiinţă israelieni afirmă că
ghemuirea este o poziţie mai naturală decât statul pe toaletă şi necesită
mai puţin efort. Această poziţie reduce riscul bolilor intestinului, cum ar
fi hemoroizii.
„Plasarea unei trepte sub picioare şi aplecarea înainte poate fi de ajutor
persoanelor cu probleme la intestin”, spune medicul Charles Murray, de la
spitalul Royal Free din Londra.

* Curăţenia zilnică

Teste realizate pe 100 de bărbaţi şi femei care făceau majoritatea
treburilor casnice au arătat că aceştia aveau tensiunea arterială mai
ridicată decât cei care nu munceau atât de mult în casă. Tensiunea ridicată
era cauzată de gândurile legate de îndeplinirea sarcinilor casnice precum
gătitul, curăţenia sau cumpărăturile.
Concluzia cercetărilor este că nu treburile casnice propriu-zise cresc
nivelul tensiunii arteriale, ci stresul provocat de realizarea acestora.
De asemenea, s-a ajuns la concluzia că produsele de curăţenie pot creşte
riscul de apariţie a astmului.

* Respiraţia greşită

„Atunci când cineva este rugat să inspire adânc, cu siguranţă va sufla
aerul din piept atunci când va inhala, iar acest lucru este greşit”, afirmă
medicul Neil Shah de la Societatea de Administrare a Stresului.
„Bebeluşii respiră cu tot abdomenul, care foloseşte toată capacitatea
plămânilor. Dar în timp ce creştem, trecem la un stil mai ineficient de
respiraţie, prin piept. Asta înseamnă că aerul vechi rămâne mai mult timp
în plămâni, şi pentru că aceste organe au o capacitate redusă, aerul
proaspăt nu ajunge în secţiunea de jos. Partea de jos a plămânilor este cea
care conţine cele mai calde şi umede vase de sânge, care sunt cele mai
eficiente pentru schimbul de gaze şi transportarea oxigenului în sânge”,
spune Neil Shah.
Din fericire, corpul poate fi antrenat pentru a reveni la respiraţia
corectă. Atunci când inspiraţi, încercaţi să vă umflaţi stomacul şi să
menţineţi pieptul nemişcat, iar atunci când expiraţi, contractaţi muşchii
abdominali.

* Relaxarea după cină

„Dacă eşti inactiv în timpul serii sau mănânci chiar înainte de culcare,
corpul va depune acele alimente ca grăsime. Dar dacă faci o plimbare de 20
de minute după cină nu ai niciun motiv să nu mănânci seara. Cheia pentru a
nu lua în greutate este să mănânci porţii mici şi regulate”, spune Claire
MacEvilly, nutriţionist la Laboratorul de Cercetare a Nutriţie de la
Universitatea Cambridge.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

17Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Mier Oct 19, 2011 1:18 am

ionutzrazvy

ionutzrazvy
Senior +
Senior +
Dupa ce am citit si eu aici ma duc sa beau 2 pahare de apa ca tare ma doare capul.

Sus

18Sa vorbim despre sanatate Empty Re: Sa vorbim despre sanatate Dum Apr 14, 2013 11:23 pm

Lion

Lion
Moderator
Moderator
Dimensiunea medie a organului sexual masculin a fost stabilită oficial

Dimensiunea medie a organului sexual masculin a fost stabilită oficial, de către autoritățile medicale din Franța, informează Huffington Post.

Astfel, cercetătorii au stabilit că dimensiunea medie a unui penis este între 9 și 9,5 centimetri în stare flască și între 12,8 și 14 centimetriîn erecție.

Totodată, circumferința medie variază, potrivit oamenilor de știință,între 8,5 și 10,5 centimetriîn erecție.

Cercetarea realizată de Academia Națională de Chirurgie din Franța urmărește să-i împiedice pe bărbați să-și facă operații de mărire a penisului, extrem de solicitateîn prezent.

"Sentimentul că nu ai un penis suficient de mare poate fi o sursă de anxietate și de suferință psihologică pentru un bărbat", au spus reprezentanții Academiei Naționale de Chirurgie. În plus, aceștia avertizează că "operațiile de mărire a penisului "implică riscul unor complicații,în specialîn ceea ce privește erecția".

Potrivit unui studiu realizat anterior și citat de The Telegraph, francezii au cea mai mare dimenisiune a organului sexual masculin din Europa, aceasta, fiind în medie, de 15,48 de centimetri în erecție.

Ionela Samoilă

Sunt foarte multi negrii in Africa,pardon........Franta Twisted Evil

Sus

Continut sponsorizat


Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum