OpelArges
Cafeaua - benefica pentru corpul omenesc sau nociva ? Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

OpelArges
Cafeaua - benefica pentru corpul omenesc sau nociva ? Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.
OpelArges
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Vacanța Esoterică
Help5S LooK

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 1 din 1]

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Cafeaua - o aspirina a hepatologului

Aşa cum cardiologul are la îndemână aspirina - substanţă ieftină,
disponibilă și care poate fi recomandată în afecţiuni cardiovasculare
variate, ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă hepatologul nu ar putea
beneficia de substanţe cu efect favorabil în bolile hepatice cronice,
indiferent de etiologie şi stadiu. Avem un răspuns afirmativ la această
întrebare. „Aspirinele” hepatologului sunt numeroase. Menţionăm aici:
propranololul, cafeaua şi glicirrhizina, care şi-au dovedit efectele
hepatoprotectoare.
Azi ne vom referi la una dintre aceste „aspirine” ale hepatologului:
cafeaua.

Istoria cafelei se leagă de continentul african, mai exact de o zonă a
Etiopiei, cunoscută sub numele de Kaffa, de unde s-a răspândit în Arabia,
Egipt, Yemmen etc. În Europa, cafeaua a intrat prin portul Veneţia, unde
aveau loc schimburi comerciale cu negustorii arabi.
În urmă cu o mie de ani, cafeaua era folosită ca aliment energizant de
triburile africane, iar ulterior, în secolul al VII-lea, profetul Mohamed
i-a descoperit puterile benefice denumind-o ”qah’wa’” (cafea, în arabă).
De atunci, consumul de cafea s-a extins, în prezent fiind consumată de la
Nord la Sud, de la Est la Vest, de dimineaţa până seara.
În secolul XX, fără documentare ştiinţifică, a fost restricţionat
consumul de cafea în numeroase afecţiuni, în special cardiovasculare şi
hepatice, fiind asimilată în aceeaşi categorie cu alcoolul şi tutunul.
Studiile recente şi din ce în ce mai numeroase au demonstrat falsitatea
acestei opinii. Mai mult, cercetările privind consumul de cafea au arătat
scăderea mortalităţii indiferent de cauză.
Într-un studiu recent publicat, Klatsky et al. demonstrează scăderea
riscului de apariţie a aritmiilor la consumatorii de cafea. Efecte
benefice ale acestei băuturi au fost evidenţiate şi la pacienţii cu risc
pentru diabetul zaharat de tip 2. Studiile actuale au demonstrat
diminuarea riscului relativ de apariţie a diabetului zaharat tip 2 cu
până la 7%, efectul fiind unul aditiv.
Cafeaua are în compoziţie peste o mie de compuşi chimici, dintre care
cafeina, cafestolul, kahewolul şi polifenolii au efecte hepatoprotectoare
. De menţionat că băuturile care conţin cafeină (ceai, cola, etc) au
acţiune modestă în bolile hepatice, chiar la populaţiile care consumă
cantităţi mari de ceai (Japonia).

Prin mecanisme multiple de acţiune, cafeaua determină la nivel hepatic:
- ameliorarea sindromului de citoliză şi colestază, cu scăderea
transaminazelor, a gamma- glutamil transpeptidazei şi bilirubinei;
- diminuează fibroza în bolile hepatice cronice şi în special în hepatita
cronică C;
- încetineşte evoluţia spre ciroză;
- nu în ultimul rând, prin toate aceste acţiuni, scade incidenţa
hepatocarcinomului.

Toate efectele de mai sus au fost dovedite în studii recente, pe loturi
mici de pacienţi, lăsând porţi largi deschise cercetării ştiintifice pe
loturi extinse, pentru confirmarea datelor.
Dar concluzia este evidentă, cafeaua şi-a dovedit deja efectele benefice,
putând fi considerată o adevărată "aspirină" pentru hepatolog.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
medic primar Gastroenterologie
Coordonator Dpt. Gastroenterologie Arcadia

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

FOX

FOX
Senior +
Senior +
Asta poate sa bei in cantitati rezonabile, daca bei 10 pe zi ce se mai intampla? ( O dai in "Parkinson" )

Sus

Raducu

Raducu
Senior TOP
Senior TOP
Nu se intampla nimic deosebit decat ca faci o tahicardie mai accentuata si ca atare devii mai agitat. Cafeaua are rol si de diuretic.

Cu respect Cool

http://supervizor.wordpress.com/
Sus

voda

voda
Moderator
Moderator
Poti sa bei si 10 cafele daca le bei scurte . Acum o sa imi sariti in cap si o sa imi spuneti ca sunt nebun , dar va explic imediat .
La expresor apa fierbinte trece prin cafea si extrage din aceasta toate substantele necesare pentru o cafea . Cofeina si alte substante " nocive " nu au gust , deci gustul cafelei este dat de uleiurile prezente in boaba de cafea . Primele substante pe care le extrage apa fierbinte sunt aceste uleiuri si pe masura ce trece mai multa apa prin cafea extrage si alte substante . Decci o cafea scurta are mai putina cofeina decat una lunga desi o cafea scuta pare mai tare . Cafeaua scurta pare mai tare tocmai petru ca are doar arome ( uleiuri ) foarte putin diluate .
Palpitatiile pe care le simt persoanele slabe de inima atunci cand beau cafea scurta , sunt date de efctul Placebo . Percep cafeaua foarte aromata ca fiind foarte tare si subconstientul comanda inimii sa o ia la trap , ca si cum cafeua ar contine multa cofeina .

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

Raducu

Raducu
Senior TOP
Senior TOP
Personal beau in jur de 4 cani mari de cafea pe zi (foarte dulce , pentru cunoscatori cafeaua cu cat este mai dulce cu atat este mai tare) si ma simt perfect si beau in ritmul asta de vreo 10 ani iar pulsul sau AV este in jur de 110-115/min, mult prea mare fata de normal care este de 60-80 /min , practic apa zero in cursul zilei. ( Concluzia ...unde este efectul Placebo ? Cand de fapt este o realitate. )

Cu respect Cool

http://supervizor.wordpress.com/
Sus

ebz

ebz
Moderator
Moderator
Consider ca e bine sa bei cafea, dar in limitele admise de corp. Se stie foarte bine ca excesul de cafea dauneaza. De fapt, excesul de orice dauneaza intr-un fel sau altul. Poate ca ai dreptate, Raducu ca tie iti face bine sau nu te afecteza, dar acest lucru difera de la o persoana la alta.
Cu stima, Claudiu.

Sus

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Efectele se vor vedea mai tarziu, ci nu imediat . What a Face

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

FOX

FOX
Senior +
Senior +
Vorbind de efecte cam totul din ziua de azi nu mai este "natural", cum ne numea un om mai trecut prin viata despre generatiile mai tinere 20-30 de ani bine si mai jos de 20 de ani "pui de aprozar", asa ca nimic in ziua de azi nu mai e sanatos sa fie vorba nici sportul nu mai e cum era.

Sus

nicoleta_ingeras27

nicoleta_ingeras27
Senior TOP
Senior TOP
Originara din Abisinia, aclimatizata in Arabia, Africa tropicala si Brazilia, cafeaua a fost introdusa si consumata in Franta, in secolul al XIV- lea. Principalii constituenti sint proteinele, glucidele, mineralele, magneziu, potasiu, acidul fosforic si vitamina PP.Substantele aromatice se gasesc doar in cafeaua prajita, sub forma de cafeol. Prajirea produce un element toxic complex, denumit cofeotoxin. In cafeaua preparata nu regasim lipide, iar proteinele si glucidele sunt prezente doar ca urme.

Printre principalele avantaje ale consumului de cafea se numara puterea mare de concentratie si de memorare, reflexele vii si mai rapide, marirea diurezei. Cafeaua inlesneste munca intelectuala, creste frecventa si amplitudinea miscarilor respiratorii si, de aceea, este indicata, in doze mici, intelectualilor. Cafeaua neagra indulcita cu miere de albine este recomandata si persoanelor care tin cure de slabire, pentru ca are o valoare alimentara practic nula, combate foamea si favorizeaza digestia prin actiunea asupra peristaltismului gastrointestinal. deci permite o mai buna asimilare a alimentelor. De asemenea cafeaua este euforizanta, fiind un foarte bun excitant, dar in doze exagerate, duce la confuzia ideilor, incoerenta in exprimare, tulburarea stimulilor, agitatie (betie cafeica). Consumul zilnic, pe perioade lungi, a cafelei duce la sevraj (dependenta), care provoaca in cele din urma o actiune depresiva a sistemului nervos central si asupra centrilor nervosi. Ca si ceaiul, cafeaua este contraindicata persoanelor cu acid ureic in exces. Alte dezavantaje ale consumului indelungat si exagerat de cafea sint aparitia afectiunilor cardio-vasculare si astmatice, rarirea batailor inimii, aparitia hipertensiunii. Cafeaua reprezinta un real factor de risc in cazul persoanelor cardiace dar efectele ei negative nu se compara cu cele cauzate de tutun sau alcool. Fata de efectul altor droguri, dependenta de cafeina este mai usor de intrerupt.

Sus

Continut sponsorizat


Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum