OpelArges
Voteaza legea apei Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

OpelArges
Voteaza legea apei Servic10

Bine ai venit in forumul OpelArges, speram din toata inima sa ramaneti placut surprins de forumul nostru.Multumim pentru atentia acordata si nu uita, OpelArges este aproape de sufletul tau.
OpelArges
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Vacanța Esoterică
Help5S LooK

Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Voteaza legea apei Empty Voteaza legea apei Mar Mar 27, 2012 6:39 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Salutare ,

cred ca mai toti consumam apa minerala fie plata sau carbaogazoasa,asa ca hai sa votam, pentru afisarea nitratilor pe eticheta acestora.

Votati aici !

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

2Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Mar Mar 27, 2012 7:30 pm

Alin-Smith

Alin-Smith
VIP
VIP
Am votat.

Sus

3Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Mier Mar 28, 2012 3:27 pm

ebz

ebz
Moderator
Moderator
Votat si eu.

Sus

4Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Mier Mar 28, 2012 8:41 pm

mikimaus

mikimaus
Membru nou
Membru nou
Si eu am votat.

Sus

5Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Sam Mar 31, 2012 8:56 pm

Niky

Niky
Moderator
Moderator
Votat

Sus

6Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Vin Apr 06, 2012 7:32 am

ovidiucro

ovidiucro
Membru nou
Membru nou
Votat!

http://www.cds-sat.ro
Sus

7Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Mar Apr 10, 2012 6:23 pm

G.I.M.

G.I.M.
Membru inactiv
Membru inactiv
Cred ca ar fi bine sa si motiva de ce indemnam pe cineva sa voteze asupra unui lucru. De ce sa afiseze concentratia de nitrati? Sunt periculosi? Ce fac? Cum sunt ei daunatori? Toti nitratii sunt daunatori sau numai unii?

Daca ne uitam pe o eticheta de apa minerala o sa vedem niste concentratii de sulfati de exemplu (SO4) cu valenta negativa -2 si magneziu (Mg) cu valenta pozitiva +2. Astea doua formeaza sulfatul de magneziu care este o sare folositoare in organism. De asemenea in natura exista si sulfatul de cupru (piatra vanata) care nu este tolerata de organism. Asa ca unele sunt bune altele rele...

Deci, fara sa vreau sa ofensez sau sa deranjez pe cineva, care e treaba cu nitratii, de ce votam impotriva lor?

Nu cumva este numai reclama unui imbuteliator de apa caruia deocamdata nu prea ii merg afacerile si incearca in fel si chip sa vanda si sa se imbogateasca si el ca si altii?

Sus

8Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Mar Apr 10, 2012 11:13 pm

StefanTolos

StefanTolos
Administrator
Administrator
Nitrati din apa – surse si toxicitate

Surse

Nitratii (NO3-) sunt prezenti in mod natural in sol, apa, plante si alimente (carne). Ei sunt de asemenea prezenti in concentratii scazute in aer. In mediul inconjurator, bacteriile de nitrificare transforma ionii de amoniu in nitriti si nitrati. Nivelele nitratilor din sol si apa pot fi crescute prin intermediul activitatilor umane ca include si utilizarea fertilizatorilor pe baza de azot.

Acumularea nitratilor in mediu este urmarea utilizarii extensive a fertilizatorilor pe baza de azot din in agricultura, a cresterii deseurilor azotoase din fermele de animale si pasari, precum si a tratamentului apelor reziduale urbane. In primul rand sunt afectate solul si apa.

Formele organice si anorganice ale nitratilor pot de asemenea sa apara in mici concentratii in aer. S-a estimat pentru zone cu nivele ridicate a compusilor pe baza de azot in aer, ca daca toti acesti compusi ar fi absorbiti de un adult ar putea sa ajunga pana la o cantitate ingerata de aproximativ 0.1 mg nitrati – N per zi.

Concentratiile azotului in apa depind in mod larg de sursa de apa. In cazul surselor de profunzime continutul crescut de nitrati poate fi datorat nu numai poluarii sursei ci continutului natural al solului in nitrati care se mobilizeaza in apa.

Toxicitate

Efectele nitratilor asupra starii de sanatate sunt in general o consecinta a transformarii rapide a acestora la nitriti (NO2-) in organismul uman. Nitritii reactioneaza cu hemoglobina pentru a produce methemoglobina (o forma a pigmentului care este incapabila de a transporta oxigenul). La adulti, aceasta este rapid redusa inapoi la oxihemoglobina. La copii pana la varsta de trei luni, oricum sistemul relevant de enzime este incomplet dezvoltat iar si methemoglobina formata poate sa creasca si sa se concretizeze intr-o potentiala stare clinica fatala cunoscuta sub forma de.

Principalele simptome ale methemoglobinemie sunt:
- cianoza intensa, difuza, cu nuante brune sau cenusii,
- colici,
- ameteli,
- greata,
- senzatie de sufocare.

In cazul sugarilor, evolutia bolii este foarte rapida, uneori de cateva ore, si de multe ori fatala.

Transformarea nitratilor ingerati in nitriti are loc in cavitatea bucala sau oriunde altundeva in corp unde aciditatea este relativ scazuta. In anumite conditii nitriti pot sa reactioneze cu amine secundare sau tertiare precum si cu amidele (derivate de la alimente si la bauturile fara alcool), la forma de nitrosamine sau amide.

Nu exista date corespunzatoare din studii animale care sa demonstreze carcinogenicitatea nitratilor via formare nitrosamine dar testele efectuate la mai multe specii de animale au aratat ca un numar de nitrosamine sunt carcinogenice. Dar nu exista dovezi directe a carcinogenicitatii lor la oameni. Cateva studii epidemiologice au fost conduse pentru a investiga posibilele efcte carcinogenice la oameni a nitratilor din apa de baut, dar dovezile au ramas neconcludente.

http://stefantolos.wordpress.com/
Sus

9Voteaza legea apei Empty Re: Voteaza legea apei Mar Apr 10, 2012 11:57 pm

G.I.M.

G.I.M.
Membru inactiv
Membru inactiv
Asa da! Multumesc in numele tuturor celora care au aflat cat de nocivi sunt derivatii nitratilor, nitritii, ca de fapt astia sunt marea problema. Cele scrise acum de tine ar trebui sa convinga pe mult mai multi din cei care intra pe forum sa voteze pentru introducerea concentratiei ionului nitrat pe eticheta! Am votat!

Sus

Continut sponsorizat


Sus

OpelArges.com


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum